Kapat
Pazar Yazıları 3 0

Kendimle Röportaj Yaptım

Ne yapayım ne edeyim diye düşünürken aklıma dahiyane bir fikir geldi. Can sıkıntısını gidermesi ümidiyle kendimle röportaj yaptım. Biraz farklı bir tarzda oldu. Siyasiler iş adamları ve cemiyet insanları ile yaptıklarıma benzemiyor. Röportaj sorularını Cins Dergi’den aldım. Cins Dergiyi okumanızı tavsiye ederim.

Röportaj 18 sorudan ve sorulara verilmiş cevaplardan oluşuyor. Sizlerde yazıya yorum yaparak hoşunuza giden sorulara cevaplar verebilirsiniz. Umarım bu röportaj ile sizlere kendimi tanıtmakta bir adım atmış sayılırım.

Kendimle Röportaj Yaptım

Kendimle Röportaj Yaptım

Soru 1: Çocukluğunuzdan hatırladığınız ilk şey nedir?
Cevap: Doğduğum köyde annemlerin dere kenarında elbise yıkaması ve benim dere suyunda yüzmeye çalışmam.

Soru 2: Müfredat dışında okuduğunuz ve “çok iyiymiş” dediğiniz ilk kitap nedir?
Cevap: Taşralı – Nurettin Topçu

Soru 3: Doğa mı şehir mi? Neden?
Cevap: Şehir. Insanlarla birlikte olmak. Insanların içinde olmak, halk ile beraber olmak.

Soru 4: En beğendiğiniz mimari eser hangisidir? Neden?
Cevap: Durakhan – Devlet-i Aliye Selçuklu’yu hatırlatıyor.

Soru 5: Neydi o şarkının adı?
Cevap: Barış Manço – Beyhude Geçti Yıllar

Soru 6: Biri vardı değil mi “bu insan” olmanı saylayan. Kimdi o?
Cevap: Babam

Soru 7: “Şimdi onsuz olmuyor” dediğiniz biri var mı? Kimdir?
Cevap: O kendini bilir..

Soru 8: Koleksiyon yaptığınız bir şey var mı?
Cevap: Sosyal Medya üzerinden takip ettiğin kişilerin güzel olan yazılarını arşivliyorum. Koleksiyon olarak kabul görür umarım.

Soru 9: Şunu görmeden/yapmadan ölmek istemem dediğiniz bir şey var mı?
Cevap: Hicaz, Balkanlar ve Türkistan’da gezmeden o havayı içime çekmeyi çok istiyorum. Rabbim nasip etsin.

Soru 10: Şimdi bir şiir adı vermeniz gerekse?
Cevap: Akif İnan – Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde

Soru 11: Hangi film? Neden?
Cevap: Minyeli Abdullah – Doğruları söylediği için.

Soru 12: Batı’yı ve Doğu’yu nasıl tanımlarsınız?
Cevap: Avrupa ve Asya Doğu Islam Coğrafyası ise Batı’dır.

Soru 13: Ronaldo mu Messi mi?
Cevap: Ronaldo

Soru 14: Uçakların uçtuğuna inanıyor musunuz?
Cevap: Evet inanıyorum.

Soru 15: Bu röportajı okuyanlar için bir söz söyler misiniz?
Cevap: Işığı taşıyan eller değişir ama ışık ölümsüzdür.

Soru 16: Şimdi gittiğiniz o şehri çok sevmişsinizdir. Biraz anlatır mısınız?
Cevap: İstanbul. Eskiyle yeni iç içe. O modern halinin içinde yıpranmışlık var hatta köhneleşmişlik. Yaşanmış bir şehir. Ruhu var, çok güzel ve manalı. Sokaktaki insan çok iyi. Yardımsever.. Ezilmiş..

Soru 17: Okuyucuya bir nasihat vermenizi istesek?
Cevap: Benim yaptığımı yapmayın. Zor iş. Kulvarı yok. Istırap çekersiniz.

Soru 18: Nasılsın?
Cevap: Elhamdülillah

Nizamettin Gümüş {Nizamettin Gümüş}

Okur Yazar Blogger. Siyasetten bahsetmeyi ve yazmayı sever. Memleketi Sinop’a tutkundur. Haber sitelerinde köşe yazarlığı yapar.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir